Що таке жакардова тканина?

11 Січ 2019 | 13:21

Матеріал жаккард є тканиною з нанесенням великих і розкішних візерунків. Його виробництво відбувається на основі переплетення основної та уткової нитки. Зовні текстиль виглядає дуже дорого та стильно. Багато хто досить часто порівнює його з гобеленом. Тканина має широку низку переваг і переваг, тому її часто використовують для оббивки м'яких меблів.

Чим унікальний жаккард?

чим унікальний жаккардНайголовніша особливість та відмінна риса матеріалу жаккард - його унікальний, неповторний тканий симетричний малюнок із регулярним повторенням по всій поверхні виробу. Сам собою візерунок відрізняється рельєфністю, шляхетністю і вишуканістю виконання.

В якості ниток виробники жаккарду можуть використовувати найрізноманітніші матеріали:

  • натуральний;
  • синтетичний;
  • змішаний.

Залежно від цього відрізнятимуться і види жаккарда. При достатньому сонячному висвітленні тканина може вигідно переливатись. Особливо якщо для оббивки використовують шовковий вигляд.

Зверніть увагу, що жаккард – це не тканина і навіть не окремий вид матеріалу. Це - особливий спосіб переплетення волокон, який дозволяє виробляти справді унікальні та неповторні вироби, що відрізняються високою міцністю та надійністю.

Різновиди жаккарда

Жакардові тканини можуть бути представлені двома видами: натуральним та штучним текстилем. Цілком логічно, що натуральні тканини більш дорогі в порівнянні з їх штучними аналогами. Разом з тим, при додаванні до бавовни синтетичних матеріалів вони виходять більш міцними і при цьому більш доступними для покупки.

Існує три варіанти виконання матеріалу жаккард. Кожен з них відрізняється щільністю та товщиною тканини:

  • одношаровий;
  • двошаровий, який з виворітного боку дублюють за допомогою поролону;
  • тришаровий, який являє собою підкладку, поролон та лицьову сторону моделі.

Природно, що вид тканини певною мірою впливатиме і на її особливості. Разом з тим існує загальний перелік характеристик, які дозволяють жаккарду залишатися затребуваним і актуальним матеріалом для оббивки м'яких меблів.

Переваги матеріалу

Переважні характеристики багато в чому визначатимуться особливостями складу тканини. Тому при покупці постарайтеся купити якісний та надійний матеріал у перевірених постачальників та виробників.

Серед загальних основних переваг матеріалу жаккард варто виділити таке:

  • Оригінальне та неповторне зовнішнє виконання. Тканина дуже вигідно виділяється у будь-якому інтер'єрі, привертаючи загальну увагу.
  • Висока міцність матеріалу. Завдяки тому, що при виробництві нитки не тільки переплітаються, а й перекручуються між собою, міцність виробу значно зростає.
  • Стійкість до деформації. Навіть через тривалий час використання тканина практично не розтягується та не витягується.

Матеріал жаккард дуже популярний для оббивки ще й тим, що він має приємні тактильні характеристики і досить простий у догляді.